OTROCI V KUHINJI - nožki

Updated: Aug 5, 2019

Ste vedeli, da znajo že majhni otroci delati z nožem?

VALOVITI NOŽKI so ena taka posebnost moje spletne trgovine. Z njimi je začela osvajati srca staršev in otrok že Mojca Košič, ki je ustvarila spletno trgovino, ki sem jo leta 2018 prevzela jaz in ji dala novo znamko.


Vedno, ko teh nožkov zmanjka v trgovinici, jih tako težko čakamo. ❤️ Moji in vaši mali kuharji, ki jih že poznajo, jih obožujejo. Malo režejo, malo zraven jejo, kar je super, ker režemo sadje in zelenjavo.


Moj sin se je z valovitim nožkom spoznal pri dveh letih in ga takoj osvojil. Hčerki pa sem ga ponudila že pri dobrem letu starosti in neverjetno! Kakšen izziv je bil to zanjo. Koliko motorične vaje. Na začetku sem ji dala za rezati mehkejšo hrano: banano, avokado, jagode... prerezano na pol, da je stabilno stalo na deski za rezanje in ni uhajalo izpod rok. Sprva je potrebovala malo nadzora in usmeritev. Pomembno je bilo, da pazi na prstke, da potiska naravnost, ne postrani... Kmalu pa je bila z nožkom povsem samostojna, postopoma je dobila za rezati tršo hrano, npr. korenček, jabolko, bučke... A vedno pripravljeno tako, da je hrana stabilno stala na površini.

Pa ni valoviti nožek zanimiv samo za otroke. Tudi zame in druge starše. Če želimo hrano narediti privlačno, je ta nožek izvrsten pripomoček. Res lepo valovit zgleda lahko pečen krompirček ali zelenjavno sadni valoviti prigrizek. Ste že lačni? 

Še en zanimiv nožek lahko občasno dobite pri meni (ko jih dobim, jih takoj zmanjka): NOŽEK ZA MAZANJE.

Kdaj mislite, da otročki zmorejo sami namazati kruh? Mogoče boste presenečeni, vendar po 1. rojstnem dnevu se začne motorika otrok eksplozivno razvijati. Pa to ne pomeni, da znajo razmazati vse 'v nulo', ampak samo, da jim damo malo vaje, da zraven uživajo in jejo. To je zanje super igra. Veliko staršev se sooča s skrbjo, da njihovi otroci nočejo jesti. Ali, da nočejo jesti določene hrane. Če jim ponujamo dejavnosti v kuhinji, pri pripravi hrane in mize, potem imajo tudi večje veselje do hrane. Sami so jo pripravili, pripravili so si mizo, seveda bodo jedli. Oz. se bodo že sproti verjetno najedli. Otroci nasploh imajo še zelo naraven občutek za hranjenje. Različni so si v tem kateri okusi jim ustrezajo, koliko hrane potrebujejo, kot so si različni v tem kako hitro rastejo, kako veliki bodo, kakšno imajo prirojeno konstrukcijo. Nekateri potrebujejo več takih vitaminov, drugi več drugačnih. Pustimo jim eksperimentirati. Ponudimo jim čimveč različne hrane. Kolikor se da dolgo vztrajajmo pri hrani brez dodanega sladkorja. Poskusimo živeti tako tudi sami. Garantirano bodo otroci postali bolj ješči in všeč jim bo zdrava hrana. Še vedno pa se bo našlo kaj, kar ne bodo marali. Okusi so različni in se tudi spreminjajo. Nekaj, kar jim zdaj ni všeč, bodo čez leto ali dve brez težav pojedli.


V ponudbi je tudi nož za malo večje kuhinjske mojstre. Od okvirno 5. leta naprej, ko so že bolj stabilni v zapestju in imajo za seboj že nekaj vaje. Če pa se pri teh letih z nožkom srečujejo prvič, potem je bolje začeti z valovitim nožkom. Zaradi samega prijema, da pridobijo občutek. NOŽ LE PETIT CHEF je na voljo v dveh paketih. V enem je nož skupaj z zaščito za prste, v drugem paketu pa poleg noža in zaščite dobite še lupilec.

Na voljo so tudi posamezne zaščite za prstke po ugodni ceni.


🛒Vse najdete na tej povezavi: 

https://www.zotrokidoma-shop.si/search?q=no%C5%BEek

🧐Velikost izdelkov na fotografiji je prilagojena za objavo.
438 views0 comments

Recent Posts

See All

Pridružite se naši skupnosti in uživajte posebne ugodnosti!

Prijavite se na e-novičke Z otroki doma.

 

Ob prijavi prejmete DARILO - eknjigo

5 opornih točk za mirno reševanje konflikta z otroki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Z OTROKI DOMA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon