ALI SO DARILA POMEMBNA?

Dragi moji! 🌷

Danes bi rada z vami spregovorila o darilih. Kdo jih ne mara? Vsak rad dobi kakšno pozornost v dar. Pa tudi taki smo, ki darila zelo radi podarjamo. Jaz bi za to potrebovala prav poseben šparovček.

Ste vedeli, da obstajajo ljudje, odrasli in otroci, ki razumejo ljubezen skozi podarjanje daril? Poznate Chapmanovo razdelitev 5ih jezikov ljubezni? Za nami je krasen spletni program, ki govori prav o tem. In eden izmed teh jezikov ljubezni so darila. Kaj to pomeni?

Takšni otroci in odrasli razumejo ljubezen in jo začutijo skozi podarjanje daril. Zaznajo, če pride darilo iz srca, zaznajo trud, ki je bi v darilo vložen, skozi darilo začutijo ljubezen, ki prihaja od osebe, ki jim je darilo podarila. Lahko je to mamino skrito sporočilo v šolski torbi, čokoladica na pisalni mizi ali večerja, ki jo skuha partner po res napornem dnevu. Tukaj ne gre za zapravljanje, temveč za iskreno podarjanje iz ljubezni za nekoga, ki nam veliko pomeni. Z drobno pozornostjo lahko nekomu napolnimo čašo ljubezni za tisti dan.

Ljudje, katerih najpomembnejši jezik ljubezni so darila, jih prav tako radi podarjajo. Naredijo najlepša darila, najlepše jih zavijejo, prepoznajo kaj je komu všeč in uživajo v tem, da se vživijo v to, kaj nekdo potrebuje. Takšni otroci nam nenehno prinašajo drobne pozornosti: kamenčke, storže, listke s sporočili, slike... karkoli najdejo ali naredijo in jih spomni na nas. Imejte prav posebno škatlico ali predalček kamor shranjujete te njihove darove. To je izraz njihove ljubezni do nas. Ljubezen je tudi darilo sprejeti, ne le podariti.

Darilo je lahko opravičilo. Lahko je zahvala ali simbol praznovanja. Darilo pove včasih več kot 1000 besed. "Ljudje smo bitja, ki se izražamo tudi skozi materialno." je za moj spletni program povedal pater Karel Gržan.

Tukaj je res poseben del leta. Obdarujmo se. A imejmo v mislih: ni pomembno koliko zapravimo, koliko kupimo, temveč, da je iz srca.

Če potrebujete kvalitetna in varna darila za svoje otroke, ste lepo vabljeni v spletno trgovino z Otroki doma. S tem boste podprli najmanj 2 otroka na tem svetu.

Lep december vam želim!

Me še ne poznaš? Sem Jasmina Robnik Poličnik, raziskovalka vzgoje in sočutni varuh otrok. Več o meni in mojem podjetju Z otroki doma lahko izveš, če spremljaš spletno stran: www.zotrokidoma.si

Vaša Jasmina (Z otroki doma)


Pokukaj v rubriko V kuhinji: https://www.zotrokidoma-shop.si/izdelki/pripomo%C4%8Dki/kuhinja


Pokukaj v rubriko Slovensko: https://www.zotrokidoma-shop.si/izdelki/slovensko In Plantoys: https://www.zotrokidoma-shop.si/search?q=plantoys

91 views0 comments

Recent Posts

See All

Pridružite se naši skupnosti in uživajte posebne ugodnosti!

Prijavite se na e-novičke Z otroki doma.

 

Ob prijavi prejmete DARILO - eknjigo

5 opornih točk za mirno reševanje konflikta z otroki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Z OTROKI DOMA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon