Še do brezplačne dostave
0 0

Na blogu bodo nastajale različne vsebine, ki upam, da vam bodo v pomoč pri igri in preživljanju kvalitetnega časa z vašimi otroki. Vesela bom, če me spremljate tudi na facebook strani @Z otroki doma in @Kuhaj s Hano, kjer si lahko ogledate tudi različne video vsebine.

LAČEN SI FUL DRUGAČEN

Danes delim s tabo malo daljši zapis, ki je plod mojih izkušenj, mojih razmišljanj, opazovanj in seveda ogromno raziskovanj in prebranega gradiva.

Pogosto slišim od staršev ’’kaj vse je narobe z njegovim otrokom.’’ Ob samem terminu – kaj je narobe z mojim otrokom, se kar naježim. No ja, treba je priznati, da ni vedno vse rožnato in je kdaj pa kdaj (ali pa tudi pogosto) težko.

 

Ko opazujem interakcijo starša in otroka pa je imenovalec pogosto enak. Kot je govorila Maria Montessori, najpomembnejše je kvalitetno pripravljeno okolje. Pa s tem vsekakor ni mislila na kupe igrač in nenehno ukvarjanje se z otrokom. Prav nasprotno, pripravimo otrokovo okolje tako, da bo lahko čimbolj samostojen. Tako bo srečen, izpopolnjen.

Pogosto pozabimo, da okolje niso le materialne stvari, kako pomemben je občutek varnosti. Varnost pa lahko zagotovimo z redom, z vnaprejšnjim načrtovanjem in pri otroku, z rutino.

Zadnjič se pogovarjam z mamo, ki pravi, da je otrok pogosto nejevoljen, je ne sliši. Ampak ta otrok je utrujen, ne ve kdaj bo čas za počitek, ne ve kdaj bo čas za kosilo. Tudi jaz rada raziskujem svet in se veliko potepam. Vedno pa na prvo mesto postavim rutino. Kosilo je vsak dan (vsaj približno) ob isti uri. Veš zakaj - ’’lačen si ful drugačen’’ :) po kosilu sledi počitek. Tako imamo ustaljeno rutino, znotraj katere se vsi počutimo varne, vemo kdaj bo prišel čas za stvari, ki so nujne za naš obstoj. In tako ’’slabo voljo prehitimo.’’ Enako je z drugimi dejavnostmi. Mi uporabljamo (pri 5 letnici) prav poseben trik … skupaj napišemo (napiše kar ona in s tem uri pisanje) naše želje in glede na to organiziramo teden, dopustniške dni, kdaj pa tudi dan. Tako vsi vemo kaj pričakovati in se ob tem počutimo varne in se imamo posledično lepo. Seveda je treba otroku pustiti tudi malo svobode in uporabe pogajalskih taktih :)

Ampak vseeno vabim te, da poizkusiš … si za? En teden rutine (Raziskave kažejo, da otrok potrebuje 3 dni, da nekaj sprejme za svoje, odrasli 3 tedne), morda pa opaziš razliko ;)

Kljub vsem zapisanemu pa ti polagam še nekaj na srce, ne omeji svojega življenja na rutino otroka, sodeluj s partnerjem in še najpomembnejše, ne pozabi, da nisi samo mama, si tudi žena/partnerka in vsekakor si tudi TI!

6 RAZLOGOV ZAKAJ VRTNARITI Z OTROKOM

Letos nam vreme kar malo nagaja, pa vendar velja rek: ’’Za dežjem vedno posije sonce.’’ In prav to nas bo še bolj spodbudilo k delu na vrtu. Naj nam pri tem pomagajo tudi naši najmlajši in izkoristimo čudovit čas skupaj. Danes sem za vas pripravila:

 

6 RAZLOGOV ZAKAJ OTROKA VKLJUČITI V DELO NA VRTU

 

1. ŽE ZELO MAJHNEGA OTROKA ŽENE ŽELJA PO OPAZOVANJU IN RAZISKOVANJU NARAVE

Se še spomnite (tisti, ki imate starejše otroke) in morda doživljate (tisti z mlajšimi), kako lahko že zelo kratek sprehod traja zelo doooolgo. Saj otrok na poti opazi prav vsakega hroščka, iglico ali mravljico. Z veseljem in neverjetno zbranostjo ga opazuje. Tudi Maria Montessori je govorila o pomenu razumevanja narave, ki nas obkroža. Vedno pa moramo imeti v mislih, da je otroku pomembna pot in ne zgolj cilj.

 

2. RAZVIJANJE ODGOVORNOSTI

Ko je otrok starejši se začne zavedati pomena skrbi za okolje, pomembno je, da ga pri tem spodbujamo. Saj bomo tako vzgojili odgovornega posameznika, kar je odlična popotnica tako za njega, kot naš planet. Otroku dodelite nalogo npr. zalivanje rastlin. Že dvoletnik bo ob dobro pripravljenem okolju lahko uspešen.

 

3. SPOZNAVANJE ZAKONITOSTI NARAVE IN RAZVIJANJE POTRPEŽLJIVOSTI

S tem, ko nam otrok pomaga pri našem delu na vrtu spozna ogromno zakonitosti narave, ki je res neverjetna. Že za nas je fascinantno kako iz majhnega semena zraste rastlina. Otroke vedno znova fascinira, ko opazujemo majhen želod in stojimo podogromnim hrastom, takrat vsi občudujemo neverjetno naravo. Otrok pa se tudi nauči, da je za določene rezultate potrebno počakati in vložiti veliko truda.

 

4. RAZVIJANJE ODNOSA DO HRANE

Otrok nam lahko pomaga že pri pripravi sadik. Skupaj pripraviva lončke, zemljo in posejeva semena. Starejši otroci lahko na lončke napišejo ali narišejo oznake kaj smo posejali. Potem za semena in pozneje rastline skrbimo skupaj. Zalivanje je lahko naloga otroka. V zgodnjih spomladanskih mesecih vrt pripravimo na novo sezono. Ko je rastlina dovolj velika in temperature to dopuščajo, rastlino presadimo na vrt, kjer je ravno tako pomembne veliko skrbi. Malo počakamo in naše delo že obrodi prve sadove. Ni to vascinantno. In koliko kvalitetnega časa preživimo z otrokom. In kaj vse se je naučil. Mislite, da bo po vsem tem dolgotrajnem postopku še kdaj vrgel hrano na tla? Mislite, da bo kdaj pomislil, da hrano dobimo le na policah v trgovini? Zagotovo bo na tak način vzljubil vsak kakšno novo zelenjavo, ali poskusil nekaj, kar do sedaj še ni. Z veseljem pa nam bo tudi pomagal pri pripravi tudi bolj zdravih obrokov.

 

5. MAJHNI OTROCI SVET OKOLI SEBE ODKRIVAJO Z VSEMI SVOJIMI ČUTI

Da se otroci učijo prejo vseh svojih čutov je vedela tudi Maria Montessori, v okolju je pripravljeno celo področje zaznavanja. Mene vedno znova preseneti kako otrok že pred 3 letom srka in spoznava črke preko tipanja. Prav zato je tudi vrt odlična priložnost kjer lahko otrok razvija svoja čutila. Pri vrtnarjenju se otroci dotikajo zemlje, semen, rastlin, opazujejo ’’prebivalce’’ vrta, barve, vonjave rastlin.

 

6. POMAGA PRI RAZVOJU MOTORIKE IN KONCENTRACIJE

Priprava vrta, sejanje semen, sajenje rastlin, zalivanje, pletje … kaj boljšega bi si lahko še želeli za razvoj motorike in koncentracije. Ste kdaj razmišljali o tem kako lahko povsem spontane in predvsem vsakdanje dejavnosti dobro vplivajo na razvoj vašega otroka.

 

KAR NEKAJ PRIPOMOČKOV NAJDETE TUDI V TRGOVINICI

www.zotrokidoma.si

Meni so še posebej ljube čebelam prijazne cvetlice. Zapakirane so v kovinski embalaži, notri pa najdete hranilno zemljo in semena 10 različnih cvetlic. Seveda pa tudi otrok potrebuje pripomočke, ki so ravno prav veliki za majhne ročice

O VARNOSTI IGRAČ IN PATENTIH

Ker z možem opažava ponoven porast 'kitajskih nakupov', poleg tega pa izdelkov za otroke brez upoštevanja Uredbe o varnosti igrač, ki jo morajo upoštevati vsi proizvajalci EU, sem se odločila, da nekaj napišem na to temo.

Foto: David Sakelsek
Rada bi vas opozorila, da je res pomembno kaj kupujete svojim otrokom. Ni vedno ok kupiti veliko in poceni. Predvsem pa mora biti prodajalec ali proizvajalec verodostojen in vešč tega, kar prodaja. Razni 'piklerji' so recimo zdaj precej v porastu. Povsem ok je, če si ga izdelate za lastno uporabo. Super, če ste tako spretni. Vseeno priporočam vsaj osnovno znanje o varnosti igrač in pripomočkov za otroke. Stvar pa postane malo bolj zakomplicirana, če želite to stvar prodajati. Brez certifikata o varnosti igrač žal ne bo šlo. Inšpekciji smo se v zadnjih letih izognili, saj je bila za montessori in podobne materiale opravljena nekaj let nazaj. Glede na porast samoukov in prodaje izdelkov za otroke, ki se promovirajo na socialnih medijih in tudi drugod, pa lahko verjetno vseeno pričakujemo kakšno preverbo prav kmalu. Kaj to pomeni?

To pomeni, da so lahko vsi produkti, ki ne ustrezajo harmonizacijskim standardom, ki so predpisani za (lesene) igrače in ne upoštevajo Uredbe o varnosti igrač, umaknjene s tržišča za vedno, poleg tega pa se plača kar precejšnja globa in v skrajnem primeru pride tudi do prepovedi opravljanja dejavnosti. Se je že zgodilo komu in res ni prijetno. Ta zapis je samo dobronameren, saj se z možem zavedava, koliko znanja in izkušenj je potrebnih, da se igrača izdela po varnostnih standardih, ter poleg vsega zajema še vso predpisano birokracijo. Sama sva potrebovala kar nekaj let, da sva ustrezala vsem merilom, saj sva bila ena prvih na tržišču. Danes so sicer tiste informacije, ki sva jih midva tako težko takrat našla, precej bolj dostopne, kar je prav. Razmislite torej vsi, ki za svoje otroke kupujete igrače in domače izdelke, da so ustrezni varnostnim predpisom. Navsezadnje nam je vendar mar za varnost otrok. Prav tako malo raziščite pravilnike tisti, ki želite igrače prodajati. Dobro ime in tudi postavitev končne cene je v veliki meri odvisna tudi od tega.

Tukaj je še ena stvar, ki jo je potrebno vedeti. Saj je ni treba upoštevati. A iz spoštovanja do vseh ustvarjalcev, ki so inovativni in vedno znova ustvarjajo nove in vedno zanimivejše produkte, se mi zdi pomembno omeniti. Nekateri izdelki so patentirani in zaščiteni. Če jih izdelujete za prodajo, je to kaznivo. Lahko patent odkupite, če je proizvajalec za to, drugače pa lahko izdelujete samo za lastno uporabo. Veliko je izdelkov, ki so si podobni, kar je ok. Tudi sama ne verjamem v konkurenco, saj vsak, ki izdelek naredi, vanj vnese tudi svojo dušo, svoj notranji podpis, ki se ga ne da kopirati, pa če bi ga še tako želeli, ker je tako kul. 😊

Druga stvar so izdelki iz Kitajske. Kitajski ni treba ustrezati EU varnostnim standardom. Kaj to pomeni in kaj vse lahko takšna igrača vsebuje, lahko pobrskate sami. Rada bi samo poudarila, da če kupujete iz Kitajske, preverite podjetje, ki izdeluje te igrače. Tudi sama dobavljam od nekaterih podjetij, ki imajo proizvodnjo na Kitajskem. Vendar razlika je v tem, da so ta podjetja evropska in MORAJO ustrezati EU standardom, zato so ti izdelki (čeprav narejeni na Kitajskem) varni.

Meni je varnost mojih otrok precej pomembna. Veliko izdelkov, posebno majhni otroci, dajejo v usta. Zato je res fino vedeti iz česa je igrača in, če je res narejena tako, da je za otroka varno. Če pazimo na prehrano otroka, potem je edino logično, da pazimo na vse, kar gre v otrokova usta. Kar nekaj časa je namreč dajanje v usta otrokova močna potreba. Tako spoznava svet okrog sebe. Zato, namesto, da otroku branimo dajanje v usta, raje poskrbimo, da je tisto, kar daje v usta, zanj varno. Tako tudi igrače in pripomočki, ki imajo veliko pregibov, niso vedno najbolj varni za otroke oz. je nevarnost poškodb in nujna prisotnost odrasle osebe. Zato mora izdelek vsebovati opozorila, ki se jih morajo starši držati ob uporabi te igrače.

Tukaj sem naštela samo nekaj točk, ki se mi zdijo pomembne pri nakupu igrač in pripomočkov za otroke. Pri Z otroki doma in LESek se res trudimo, da vsem tem standardom zadostimo. Z možem se veliko izobražujeva tudi na tem področju in vedno je kaj novega, na kar je potrebno paziti.

Zato hvala vsem, ki naju podpirate. Kot rada rečem, z vašo podporo pripomorete k bolj brezskrbnemu življenju vsaj dveh otrok.

Jasmina Robnik Poličnik

PRENESI SI BREZPLAČEN PRIROČNIK MONTESSORI DEJAVNOSTI, KI JIH LAHKO PRIPRAVITE DOMA

En izmed mitov montessori pedagogike je, da so materiali zelo dragi. Sama z veseljem ta mit razbijam in vam v trgovinici Z OTROKI DOMA nudim skrbno izbrane pripomočke po ugodnih cenah. Pogosto pa za vas prirpavim še dodatne akcije.

 

Tokrat pa sem pripravila brezplačen priročnik MONTESSORI DEJAVNOSTI, KI JIH LAHKO PRIRPAVITE DOMA.

Hitro si ga prenesi in ustvarjanje novih materialov se lahko začne ;)

 

POGLEJ BREZPLAČEN PRIROCNIK

 

Ste vedeli, da znajo že majhni otroci delati z nožem?

VALOVITI NOŽKI so ena taka posebnost moje spletne trgovine. Z njimi je začela osvajati srca staršev in otrok že Mojca Košič, ki je ustvarila spletno trgovino, ki sem jo leta 2018 prevzela jaz in ji dala novo znamko.

Vedno, ko teh nožkov zmanjka v trgovinici, jih tako težko čakamo. ❤️ Moji in vaši mali kuharji, ki jih že poznajo, jih obožujejo. Malo režejo, malo zraven jejo, kar je super, ker režemo sadje in zelenjavo.

Moj sin se je z valovitim nožkom spoznal pri dveh letih in ga takoj usvojil. Hčerki pa sem ga ponudila že pri dobrem letu starosti in neverjetno! Kakšen izziv je bil to zanjo. Koliko motorične vaje. Na začetku sem ji dala za rezati mehkejšo hrano: banano, avokado, jagode ... prerezano na pol, da je stabilno stalo na deski za rezanje in ni uhajalo izpod rok. Sprva je potrebovala malo nadzora in usmeritev. Pomembno je bilo, da pazi na prstke, da potiska naravnost, ne postrani ... Kmalu pa je bila z nožkom povsem samostojna, postopoma je dobila za rezati tršo hrano, npr. korenček, jabolko, bučke ... A vedno pripravljeno tako, da je hrana stabilno stala na površini.

Pa ni valoviti nožek zanimiv samo za otroke. Tudi zame in druge starše. Če želimo hrano narediti privlačno, je ta nožek izvrsten pripomoček. Res lepo valovit zgleda lahko pečen krompirček ali zelenjavno sadni valoviti prigrizek. Ste že lačni? 


Še en zanimiv nožek lahko občasno dobite pri meni (ko jih dobim, jih takoj zmanjka): NOŽEK ZA MAZANJE.

Kdaj mislite, da otročki zmorejo sami namazati kruh? Mogoče boste presenečeni, vendar po 1. rojstnem dnevu se začne motorika otrok eksplozivno razvijati. Pa to ne pomeni, da znajo razmazati vse 'v nulo', ampak samo, da jim damo malo vaje, da zraven uživajo in jejo. To je zanje super igra. Veliko staršev se sooča s skrbjo, da njihovi otroci nočejo jesti. Ali, da nočejo jesti določene hrane. Če jim ponujamo dejavnosti v kuhinji, pri pripravi hrane in mize, potem imajo tudi večje veselje do hrane. Sami so jo pripravili, pripravili so si mizo, seveda bodo jedli. Oz. se bodo že sproti verjetno najedli. Otroci nasploh imajo še zelo naraven občutek za hranjenje. Različni so si v tem kateri okusi jim ustrezajo, koliko hrane potrebujejo, kot so si različni v tem kako hitro rastejo, kako veliki bodo, kakšno imajo prirojeno konstrukcijo. Nekateri potrebujejo več takih vitaminov, drugi več drugačnih. Pustimo jim eksperimentirati. Ponudimo jim čimveč različne hrane. Kolikor se da dolgo vztrajajmo pri hrani brez dodanega sladkorja. Poskusimo živeti tako tudi sami. Garantirano bodo otroci postali bolj ješči in všeč jim bo zdrava hrana. Še vedno pa se bo našlo kaj, kar ne bodo marali. Okusi so različni in se tudi spreminjajo. Nekaj, kar jim zdaj ni všeč, bodo čez leto ali dve brez težav pojedli.

V ponudbi je tudi nož za malo večje kuhinjske mojstre. Od okvirno 5. leta naprej, ko so že bolj stabilni v zapestju in imajo za seboj že nekaj vaje. Če pa se pri teh letih z nožkom srečujejo prvič, potem je bolje začeti z valovitim nožkom. Zaradi samega prijema, da pridobijo občutek. NOŽ LE PETIT CHEF je na voljo v dveh paketih. V enem je nož skupaj z zaščito za prste, v drugem paketu pa poleg noža in zaščite dobite še lupilec.

Na voljo so tudi posamezne zaščite za prstke po ugodni ceni.

🛒Vse najdete na tej povezavi: 

https://www.zotrokidoma.si

🧐Velikost izdelkov na fotografiji je prilagojena za objavo.

 

Jasmina Robnik Poličnik

 
 
© Z OTROKI DOMA. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani Z OTROKI DOMA poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Z OTROKI DOMA
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.