JEZIKI LJUBEZNI KOT TEMELJ VZGOJE

TEDEN 3: BESEDE POTRDITVE

Ponedeljek: Avtentična pohvala - ali obstaja?

Torek: Mojca Kumprej: Kritika in pohvala v pedagogiki Montessori

Sreda: Vprašanja in odgovori na FB strani

Četrtek: Praktični namigi in povezave

Petek: Priporočeni videi in literatura

1.NAGOVORI STARŠEM

Zbirka praktičnih nasvetov Marie Montessori o vzgoji. Vzgoja je odnos starša do otroka z vso odprtostjo, sprejetostjo in spoštovanjem. Poleg vseh praktičnih stvari, ki jih je M.M. odkrila o otrocih (začenši z zapuščenimi otroki z ulice), je na najpomembnejše mesto postavila prav spoštovanje in sledenje otrokovim potrebam. Knjiga je izšla pri založbi Didakta.

2.SRČNI UČITELJ

Knjigo sem prebrala na dušek. Govori o svetu, ki sledi otrokovim možganom, njihovemu razvoju in interesom. Govori o svetu, kjer so vsa čustva sprejeta. Govori o svetu, kjer so otroci enakopravni člani družbe. To je lahko naš svet. Začnimo pri sebi. Knjigo lahko dobite pri meni v spletni trgovini: https://www.zotrokidoma-shop.si/starsevstvo/i_1049_srcni-ucitelj

3.VODJA KRDELA

Odlična knjiga, ki nam pomaga, da najdemo v sebi pozitivno avtoriteto s katero vodimo družino pravično, avtentično, pristno in ljubeče. Z mejami, spodbudami, prisotnostjo gradimo varen svet za naše otroke, kjer lahko sodelujejo, odločajo, kjer so spoštovani in slišani. Svet, kamor se lahko vedno vrnejo in bodo vedno sprejeti. Knjiga je izšla pri založbi Didakta.

Pridružite se naši skupnosti in uživajte posebne ugodnosti!

Prijavite se na e-novičke Z otroki doma.

 

Ob prijavi prejmete DARILO - eknjigo

5 opornih točk za mirno reševanje konflikta z otroki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Z OTROKI DOMA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon