JEZIKI LJUBEZNI KOT TEMELJ VZGOJE

TEDEN 2: POSVEČENI ČAS

Ponedeljek: Kvaliteta in kvantiteta posvečenega časa

Torek: Dejana Dejanović: Igra in razvoj možganov

Sreda: Vprašanja in odgovori na FB strani

Četrtek: Praktični namigi in povezave

Petek: Priporočeni videi in literatura

1. CELOSTNI RAZVOJ OTROŠKIH MOŽGANOV: V tej knjigi si lahko preberete vse in še več, kar ste že slišali o možganih ta teden. Knjiga je odlična, v njej so tudi praktični primeri kako ravnati ob določenih situacijah. Izšla je pri založbi Pogled.

2. SRKAJOČI UM: Ta knjiga je biblija o otroškem razvoju kot živem človeškem bitju. Maria Montessori v njej na znanstven, a zelo razumljiv način razloži kako sploh nastane človek, kaj se dogaja z otrokom od spočetja dalje, kako se razvija telesno, umsko, čustveno... V knjigi se naučimo moralne inteligence in vzgoje za mir. Jaz Mario Montessori globoko spoštujem. Njena dediščina je za otroški razvoj in srečno življenje, ključna. Zato se moramo vedno znova vračati k viru. To je ona sama. Njene knjige, njeni izvirni zapisi. Žal pedagogika montessori ponekod ne sledi več temu, kar je njeno bistvo. Zato je dediščina te izjemne ženske še toliko bolj pomembna. Knjigo lahko dobite pri meni. Trenutno je nimam, če pa jo želite, jo lahko dobite.

3. IZŠTEKANI NAJSTNIKI IN STARŠI, KI ŠTEKAJO: Albert in Leonida Mrgole sta na področju najstništva res carja. Imata ogromno predavanj po Sloveniji, tudi preko spleta. O najstniških tegobah in starševskih izkušnjah govorita iskreno, hudomušno in predvsem z veliko mero sprejemanja in razumevanja do staršev in njihovih otrok. Knjiga je skupek njunih izkušenj z njunimi štirimi otroki. Knjigo lahko dobite na njuni spletni strani vezal.si.

Pridružite se naši skupnosti in uživajte posebne ugodnosti!

Prijavite se na e-novičke Z otroki doma.

 

Ob prijavi prejmete DARILO - eknjigo

5 opornih točk za mirno reševanje konflikta z otroki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Z OTROKI DOMA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon