JEZIKI LJUBEZNI KOT TEMELJ VZGOJE

TEDEN 1: Jeziki ljubezni kot temelj vzgoje

Ponedeljek: Zakaj so jeziki ljubezni temelj?

Torek: Katja Knez Steinbuch - Varna navezanost

Sreda: Vprašanja in odgovori na FB strani

Četrtek: Praktični namigi in povezave

Petek: Priporočeni videi in literatura

1. 5 JEZIKOV LJUBEZNI OTROK je knjiga, ki nam pomaga razumeti, da vsi ljudje, še posebej pa otroci čutimo in delimo ljubezen na različne načine. Ti načini se od otroka do otroka razlikujejo in samo čuječ starš, ki zna svojega otroka nesebično opazovati, ga začutiti v njegovi biti, lahko zazna katere otrokove potrebe so njemu lastne. Izdala jo je založba Družina (lahko jo naročite pri njih).

2. KOMPETENTNI OTROK mnogi imenujejo biblija vzgoje. Juul je čudovit avtor. Katerokoli njegovo knjigo boste vzeli v roke, vas bo na novo streznila in postavila stvari na svoje mesto. Kompetentni otrok nam razloži zakaj danes otroci potrebujejo drugačno vzgojo kot smo jo imeli mi. Zakaj čustvene manipulacije in nasilje ne delujejo na današnji generaciji. V njih zbudijo ali upor ali pa nepojasnjene notranje bolezni ali stanja, ki so danes zelo pogosta. Juul v vzgoji in odnosih vedno zagovarja avtentičnost in prevzemanje odgovornosti. Izdala jo je založba Didakta (trenutno ni na voljo pri meni).

3. SKRIVNOST OTROŠTVA nam pomaga razumeti kako svet vidijo in razumejo otroci. Maria Montessori je v vzgoji naredila veliko revolucijo. Pokazala je, da je vsak otrok s pravo spodbudo lahko zadovoljen, srečen in uspešen. Verjela je v vzgojo za mir, ki ga lahko dosežemo s spoštovanjem otroka. Spodbujala je gibalni razvoj, ki pomaga, da se otrokom možgani v polnosti razvijejo. Po njej se imenuje vzgojna metoda Montessori. Knjigo dobite pri meni v spletni trgovini na tej povezavi: https://www.zotrokidoma-shop.si/starsevstvo

Pridružite se naši skupnosti in uživajte posebne ugodnosti!

Prijavite se na e-novičke Z otroki doma.

 

Ob prijavi prejmete DARILO - eknjigo

5 opornih točk za mirno reševanje konflikta z otroki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Z OTROKI DOMA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon